Машықтар
1. Нан және кондитерлік өнімдерді өндіру үшін толық технологиялық процесті ұйымдастыру.
2. Кондитерлік цех қызметкерлерінің жұмысын ұтымды ұйымдастыруды қамтамасыз ету.
3. Технологиялық жабдықтың үзіліссіз жұмысын бақылау.
4. Өнімнің және материалдардың қажетті қорының болуы туралы жазбаларды қадағалау және жүргізу.
5. Кондитерлік цехтың қызметін ұйымдастыру бөлімшелерімен тиімді үйлестіру.
6. Жұмыс орнында нұсқаулық жүргізу.
7. Жұмыс уақытының тиімділігін бақылау және талдау.
8. Нан және кондитерлік өнімдерді, десерттерді дайындау технологиясын қадағалау.
9. Кондитерлік цех жұмысын ұйымдастыру кезінде шығындарды оңтайландыру.
10. Цехта экологиялық қауіпсіздікті қамтамасыз ету.
11. Өрт қауіпсіздігінің талаптарын сақтауды қамтамасыз ету.
12. Цехта өнеркәсіптік санитарияны ұстануды қамтамасыз ету.
13. Еңбек қорғаудың сақталуын қамтамасыз ету.
14. Цехта мүлікті есепке алу ережелерін қадағалау.
15. Кондитерлік цехтің жұмысымен байланысты мәселелерді анықтау, талдау және шешу.
Білімдер
1. Қазақстан Республикасының Еңбек кодексі.
2. Нормативтік және технологиялық құжаттар.
3. Кондитерлік цехта өндірісті ұйымдастыру теориясы.
4. Кондитерлік цехтың өндірістік циклі.
5. Нан және кондитерлік өнімдерді өндірудің технологиялық процестері.
6. Менеджмент негіздері.
7. Бухгалтерлік есеп негіздері.
8. Кондитердің жұмыстарын ұтымды ұйымдастыру принциптері.
9. Тамақтандыру кәсіпорындарында экономиканың негіздері.
10. Кәсіпорынның тұжырымдамалық саясаты.
11. Нарық құрылымы және бәсекелестік позициясы.
12. Тамақтандыру кәсіпорындарында экологиялық қауіпсіздік ережелері.
13. Санитария және гигиена.
14. Еңбек қорғау.
15. Өрт қауіпсіздігі ережелері.
16. Кондитер цехының жұмысшыларының жұмыс міндеттері.
17. Социология негіздері.
Машықтар
1. Наряд- тапсырыс қалыптасу принциптерін иелену.
2. Кондитерлік цехтың ассортиментін анықтау.
3. Өндірістік өнімдер үшін технологиялық карталарды құрастыру.
4. Нан және кондитерлік өнімдерге, десерттерге жаңа рецепттер жасау.
5. Кондитерлік цех пен қызметкерлердің мүмкіндіктерін шынымен бағалау.
6. Цех өнімдеріне сұраныс қалыптастыру.
7. Кондитерлік цехтар үшін шикізат нарығының ассортиментін қарастыру.
8. Кондитерлік дүкендер үшін шикізат нарығындағы өзгерістерді қадағалау.
Білімдер
1. Наряд- тапсырыс қалыптасу принциптері.
2. Технологиялық құжаттар.
3. Кондитерлік цехтар үшін шикізат ассортименті.
4. Кәсіпорынның тұжырымдамалық саясаты.
5. Нарық құрылымы және бәсекелестік позициясы.
6. Кондитерлік цехтар үшін шикізат нарығы.
7. Қонақтардың қажеттіліктері мен үміттері (тұтынушылық сұраныс).
8. Кәсіптік терминология.
Машықтар
1. Жабдықтаушылармен коммерциялық қарым-қатынас орнату және қолдау.
2. Тұтынушылық сұранысты талдау.
3. Жабдықтаушылармен жұмыс істеу кезінде процестерді құжаттау.
4. Іскерлік келіссөздер жүргізу.
5. Келісім шарт жасау.
6. Мүмкін жеткізушілердің тізімін анықтап, оны жаңартыңыз.
7. Кондитерлік цех үшін шикізат пен материалдардың үздіксіз жеткізілуін бақылау.
8. Сапалы шикізат пен материалдарды таңдау.
9. Кондитерлік цехқа шикізат пен материалдарды өткізуді бақылау.
10. Сатулардың өзгеруіне және қонақтардың дәміне жауап беру.
11. Іскерлік қарым-қатынас әдістерін пайдалану.
Білімдер
1. Маркетинг негіздері.
2. Қаржылық менеджмент негіздері.
3. Қонақтардың қажеттіліктері мен үміттері (тұтынушылық сұраныс).
4. Тауарлар мен қызметтер саласындағы үрдістер мен сән.
5. Азық-түлік тауарларының тану.
6. Баға және баға құрылымы.
7. Тамақтандыру кәсіпорындарында экономиканың негіздері.
8. Іс жүргізу негіздері және құжат айналымы.
9. Кондитерлік цехтар үшін шикізат пен материал жеткізушілер нарығы.
10. Ұсынылған ұстанымдардың ақпараттық көздері.