Машықтар
                                                            
                                                                                                                                1.	Қоғамдық тамақтандыру қызметтерінің бастапқы өндіріс үрдісіе әсер ететін факторларды бағалау.
2.	Тамақтандыру кәсіпорынарының негізгі ұйымдарының қажеттіліктерін жоспарлау еңбек және материалдық ресурстар.
3.	Тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша процестердің жекелеген түрлері, негізгі өндіріс жоспарларын әзірлеу.
4.	Тамақ, сусындар және аспаздық өнімдер үшін баға белгілеу және ассортимент саясатын жетілдіру бойынша ұсыныстар әзірлеу.
                                                                                                                            
                                                            Білімдер
                                                                                                                        1.	Қазақстан Республикасының заңнамасы және тамақтандыру кәсіпорындарының қызметін реттейтін халықаралық нормативтік құқықтық актілер. 
2.	Еңбек қорғау, санитария және гигиенаға қойылатын талаптар.
3.	Азық-түлік қауіпсіздігіне қойылатын талаптар, сақтау шарттары.
4.	Тамақ өнімдерінің, сусындар мен аспаздық өндірістің қазіргі заманғы түрлі ассортимент технологиялары.
5.	Тамақ өнімдерін, сусындарды және аспаздық өнімдердің түрлі ассортиментін дайындау технологиясы.
6.	Ұйымның негізгі өндірісін ұйымдастыруда пайдаланылатын мамандандырылған ақпараттық бағдарламалар мен технологиялар жеткізу.
7.	Тамақтандыру кәсіпорнындағы басқару әдістері, құжаттарды басқару және есеп беру.
8.	Тамақтандыру кәсіпорындарында маркетингтік зерттеулердің технологиялары.
                                                                                                                    
 
                                                                                                            
                                                            Машықтар
                                                            
                                                                                                                                1.	Негізгі ұйымдардың өндірістік үрдісі ұйымдастыруды бағалау. 
2.	Бригадалар арасында өндірістік тапсырмаларды бөлу жолдарын анықтау, билік өкілеттілігін беру және жауапкершілік дәрежесі.
3.	Тамақтандыру кәсіпорнының негізгі өндірісін ұйымдастыру үрдісіе қатысты өндірістік регламенттер мен нұсқаулықтарды әзірлеу.
4.	Тамақтануды дамыту мақсаттарына сәйкес қоғамдық тамақтану өндірісі, негізгі өндірістік және әлеуметтік процестерді үйлестіру.
5.	Қызмет көрсету бөлімі мен басқа да құрылымдық бөлімшелермен қоғамдық тамақтандыру қызметтері ұйымның негізгі өндіріс жоспарлары мен үрдісі үйлестіру.
6.	Тамақтандыру кәсіпорындарының негізгі ұйымы қызметкерлерінің кездесулерін өткізу.
                                                                                                                            
                                                            Білімдер
                                                                                                                        1.	Қазақстан Республикасының заңнамасы және тамақтандыру кәсіпорындарының қызметін реттейтін халықаралық нормативтік құқықтық актілер. 
2.	Тамақтандыруды ұйымдастырудағы қазіргі заманғы технологиялар.
3.	Тамақтандыру кәсіпорнындағы қолданылатын мамандандырылған компьютерлік бағдарламалар мен технологиялар.
4.	Тамақтандыру кәсіпорнындағы басқару әдістері, іс-қағаздарын дайындау және есептілік.
5.	Тамақтандыру кәсіпорнындағы маркетингтік технологиялық зерттеулер. 
6.	Іскерлік коммуникация және көпшілік алдында сөз сөйлеу әдістері.
                                                                                                                    
 
                                                                                                            
                                                            Машықтар
                                                            
                                                                                                                                1.	Тамақтандыру кәсіпорнындағы   негізгі тамақ өнімдерін енгізуді, ағымды және соңғы бақылауды жүзеге асыру.
2.	Тамақтандыру кәсіпорнындағы   негізгі басқару жүйесінің жұмысындағы проблемаларды анықтау, бағалау, олардың салдарын алдын-ала болжау, жою және алдын-алу шараларын қабылдау.
3.	Тамақтандыру кәсіпорнындағы   қызмет сипаттамаларын ескере отырып, қызметкерлердің жиындарын өткізу.
4.	Тамақтандыру кәсіпорнындағы   пайдаланатын негізгі ақпараттық технологияларды қолдану, іс-қағаздарын жүргізу және нормативтік құқықтық актілерді орындау.
                                                                                                                            
                                                            Білімдер
                                                                                                                        1.	Қазақстан Республикасының заңнамасы және тамақтандыру кәсіпорындарының қызметін реттейтін халықаралық нормативтік құқықтық актілер.
2.	Сусындар мен түрлі ассортименттегі аспаздық өнімдерді дайындаудың заманауи технологиялары.
3.	Тамақтандыру кәсіпорнындағы   экономикалық есеп айырысу әдістері және тиімділігін бағалау.
4.	Тамақтандыру кәсіпорнындағы   басқару әдістері, құжаттарды басқару және есеп беру.
5.	Тамақтандыру кәсіпорнындағы маркетингтік технологиялық зерттеулер.
6.	Іскерлік қарым-қатынас теориясы, келіссөздер және көпшілік алдында сөз сөйлеу әдістері.