Машықтар
                                                            
                                                                                                                                1. Жүзімді отырғызу, қорғау, қоректендіру бойынша қажетті іс-шаралар жүргізу.
2. Сапасын қамтамасыз ету және егін жинау уақытын дұрыс анықтау үшін жүзімнің жетілуіне мониторинг жүргізу
3. Хлорозды және басқа да ауруларды сәйкестендіру.
4. Зиянкестерден дұрыс қорғанысты құру.
5. Аналықтар мен жүзімдіктерді көшеттермен және жасыл тұндырулармен жөндеу (жаңарту) жүргізу.
6. Жүзімді көшеттермен отырғызуды және үстемелеп отырғызуды жүзеге асыру.
7. Жүзімдікті филлоксераны жұқтыруға тексеру.
                                                                                                                            
                                                            Білімдер
                                                                                                                        1. Энохимия негіздері.
2. Жүзім шаруашылығы, ампелография, шарап жасау негіздері.
3. Агротехника және ботаника негіздері.
4. Жүзім бұтасының құрылысы.
5. Жүзім өсіру технологиясы.
6. Ауыл шаруашылығы жұмыстарының принциптері.
7. Жабынды жүзімді қалыптау тәсілдері.
8. Агротехниканың құрылымы мен пайдалану қағидалары.
9. Жүзімнің сапалық сипаттамаларына қойылатын талаптар. 10. Өсімдік күтімінің агротехникалық ережелері.
11. Жұмыстарды орындау технологиясының негіздері.
12. Еңбекті қорғау, өндірістік санитария және өртке қарсы қорғау ережелері мен нормалары.
                                                                                                                    
 
                                                                                                            
                                                            Машықтар
                                                            
                                                                                                                                1. Жүзімді жинауды және дүкендерге, шарап жасау орнына тасымалдауды басқару.
2. Жүзімдіктер үшін минералды және органикалық тыңайтқыштарға қажеттілікті анықтау.
3. Нарықтық жағдайға және конъюнктураға бақылау жүргізу.
4. Өсіру үшін дақылдардың түрлері мен санын анықтау.
5. Жүзім өсіру үшін агроландшафттардың жарамдылығын бағалау.
                                                                                                                            
                                                            Білімдер
                                                                                                                        1. Шарап жасау және жүзім шаруашылығы негіздері.
2. Экономика мен нарықтық қатынастардың негізгі принциптері.
3. Жер заңнамасы.
4. Шаруа (фермер) қожалықтарындағы жүзім мәдениетінің ерекшеліктері.