Машықтар
1. Қызметшілер бригадасының жұмысына кіріс, ағымдағы және қорытынды бақылауды ұйымдастыру және жүргізу.
2. Есептік кезеңдегі қызметшілер бригадасы жұмысының нәтижелерін талдау және қызметшілер бригадасы жұмысының нәтижелерінің жоспардан ауытқуының себептерін анықтау, қонақтардың шағымдарын талдау.
3. Іс қағаздар жүргізу үшін компьютерлік бағдарламаларды пайдалану және қызметшілер бригадасының жұмысын ұйымдастыру регламенттерін орындау.
Білімдер
1. Қазақстан Республикасының қонақ үйлердің және басқа да орналастыру құралдарының қызметін реттейтін нормативтік құқықтық актілері.
2. Бағыныштылардың жұмыстарын ұйымдастыруды бақылаудың заманауи әдістері.
3. Қарамағындағылардың жұмысын ұйымдастыру, іс жүргізу, қонақ үй кешендерінің және басқа да орналастыру құралдарының есебін дайындау негіздері.
4. Еңбекті қорғау талаптары, денсаулықты қорғау, санитария және гигиена негіздері.
5. Бөлмелер қорын тазалау үшін пайдаланылатын жуу құралдарын қолдану шарттары мен материалдардың шығыс нормалары.
Машықтар
1. Қызметшілер бригадасының және оның әрбір мүшесінің жұмыс нәтижелерін жеке бағалау.
2. Қызметшілер бригадасының арасында тапсырмаларды олардың шеберлігі мен құзыреттілігіне байланысты бөлу, олардың жауапкершілік дәрежесін анықтау.
3. Қызметшілердің үздіксіз жұмыстарын қамтамасыз етуге қажетті шығын және жуу құралдарының қорын бағалау.
4. Өзінің лауазымдық міндеттерін орындау үшін қажетті ақпараттық материалдар мен нормативтік-құқықтық құжаттарды пайдалану.
5. Қызметшілер бригадасы жұмысының нәтижелері туралы күн сайынғы есеп жасау және оны супервайзерге беру.
Білімдер
1. Қазақстан Республикасының қонақ үйлердің және басқа да орналастыру құралдарының қызметін реттейтін нормативтік құқықтық актілері.
2. Қарамағындағылардың жұмысын ұйымдастыру, іс жүргізу, қонақ үй кешендерінің және басқа да орналастыру құралдарының есебін дайындау негіздері.
3. Еңбекті қорғау талаптары, денсаулықты қорғау, санитария және гигиена негіздері.
4. Бағыныштылардың жұмыстарын ұйымдастыруды бақылаудың заманауи әдістері.
5. Еңбек тәртібі, денсаулық сақтау, санитария және гигиена негіздері.
6. Қонақ үй кешендері мен басқа да орналастыру құралдары қызметкерлерінің қызметін жоспарлау, ұйымдастыру, ынталандыру және бақылаудың негізгі әдістері.