Машықтар
1. Аға қызметшілер арасында жұмысты бөлу, оларды тиімді жұмыстарына қажетті маңызды ақпаратпен және күн ерекшеліктерімен таныстыру.
2. Кезекші ауысымның жауапты қызметшілерін қабаттар бойынша орналастыру және оларды бөлмелердің тиісті кілттерімен қамтамасыз ету.
3. Кезекші қызметшілер ауысымын бұйымдармен және арнайы жұмыс киімімен қамтамасыз ету
4. Қызметшілердің сыртқы түрін қадағалау, олардың жұмыс және үзіліс кестесін сақтауын бақылау.
5. Орналастыруға дайын бөлмелердің сапасы мен жағдайын тексеру
Білімдер
1. Ішкі өкімдер, нұсқаулықтар, меморандумдар, бұйрықтар, қауіпсіздік техникасы мен өртке қарсы қауіпсіздік ережелері
2. Cыртқы түрі, гигиена стандарттары және өзін-өзі ұстау ережелері.
Машықтар
1. Бригада мүшелерінің ағымдағы қызметін бақылауды жүзеге асыру және олардың жұмысындағы ауытқуларды уақтылы анықтау.
2. Бригада мүшелерінің ұрлық және басқа да еңбек тәртібін бұзу фактілері жағдайларының алдын алу.
3. Ауысымды тапсыру журналына сәйкес қонақтардың өтініштерінің орындалуын бақылауды жүзеге асыру.
4. Қызметшілер бригадасының жұмысы туралы есеп дайындау.
Білімдер
1. Қарамағындағы материалдық құндылықтарды пайдалану және уақтылы есептен шығару нормалары
2. Бағыныштылардың жұмыстарын жоспарлау, ұйымдастыру және бақылау негіздері.
3. Қонақ үй кешендері мен басқа да орналастыру құралдарының бөлмелер қорының тазалығын сақтау стандарттары.
4. Бөлмелер қорын тазалау үшін пайдаланылатын жуу құралдарын қолдану шарттары мен материалдардың шығыс нормалары.
5. Еңбекті қорғау талаптары, денсаулықты қорғау, санитария және гигиена негіздері.
Машықтар
1. Қызметшілер бригадасының жұмысына кіріс, ағымдағы және қорытынды бақылауды ұйымдастыру және жүргізу.
2. Қонақ үй бөлмелері мен қоғамдық орындардағы тазалықтың белгіленген стандарттарға сәйкестігін бақылау.
3. Қонақ үй мүлкінің сақталуын және жағдайын бақылау.
4. Есептік кезеңдегі қызметшілер бригадасы жұмысының нәтижелерін талдау және қызметшілер бригадасының жұмысының нәтижелерінің жоспардан ауытқуының себептерін анықтау, қонақтардың наразылықтарына талдау жасау.
5. Іс қағаздар жүргізу үшін компьютерлік бағдарламаларды пайдалану және қызметшілер бригадасының жұмысын ұйымдастыру регламенттерін орындау.
Білімдер
1. Бағыныштылардың жұмыстарын ұйымдастыруды бақылаудың заманауи әдістері.
2. Аталған кәсіпорында жинау жұмыстарының технологиясы мен стандарттары.
3. Қарамағындағылардың жұмысын ұйымдастыру, іс жүргізу, қонақ үй кешендерінің және басқа да орналастыру құралдарының есебін дайындау негіздері.
4. Еңбекті қорғау талаптары, денсаулықты қорғау, санитария және гигиена негіздері.