Машықтар
1. Клиенттерге қызмет көрсету және ойын-сауық бойынша қызмет көрсететін (іс-шараны өткізу үшін қажетті жабдықтарды ұсыну), құны бойынша неғұрлым тиімді ұйымдарды іздестіруді жүзеге асыру.
2. Клиенттерге қызмет көрсету және ойын-сауық бойынша қызмет көрсететін ұйымның мерзімі мен сапасы бойынша неғұрлым тиімді қызметін іздестіруді жүзеге асыру (іс-шараны өткізу үшін қажетті жабдықты ұсыну).
3. Жобаларды орындау үшін қажетті қызмет көрсететін ұйымдармен байланысты жолға қою.
4. Қызмет көрсетуге арналған шарттардың негізгі талаптарын олармен келісу және олардың жасалуын қамтамасыз ету.
Білімдер
1. Кәсіпкерлік, коммерциялық және жарнамалық қызмет мәселелері бойынша ҚР заңнамасы.
2. Нарықтық экономика, кәсіпкерлік және бизнесті жүргізу негіздері.
3. Іскерлік әкімшіліктендіру, маркетинг негіздері.
4. Іскерлік қатынас әдебі.
5. Нарық сегментіндегі бәсекелестер.
6. Сату әдістері.
7. Келіссөздер жүргізу техникасы.
8. Шет тілін білу.
Машықтар
1. Іс-шараға жабдықтарды жеткізу уақытын бақылау.
2. Іс-шарадағы жабдықтардың ақаулы болмауын бақылау.
3. Іс-шарада жабдықтар үшін төленетін ақыны бақылау.
4. Іс-шараға жабдықтар жеткізуге келісім-шарт жасасу.
5. Мердігердің жабдық үшін ақы төлеуін қадағалау.
6. Жабдықты ұсынған компанияның қаржылық құжаттарын беру.
7. Қонақтардың жағымсыз ескертулерін сабырмен тыңдау.
Білімдер
1. Қазақстан Республикасының заңнамасы, қонақ үй жұмысына қатысты нормативтік-құқықтық актілер, әдістемелік және басқа да материалдар.
2. Халықаралық қонақ үй желілерінде қабылданған сәйкес санаттағы қонақ үйлерге қойылатын талаптар және қызмет көрсету стандарттары.
3. Қонақ үйдің ішкі стандарттары.
4. Жұмыс көлемінде мемлекеттік (мемлекеттік тілге теңестірілген) және екі шет тілін меңгеру
5. Ұсынылатын қызметтер туралы ақпаратты меңгеру, негізгі және қосымша қонақ үй қызметтерінің құны туралы ақпаратты меңгеру.
6. Қонақ үйдің бейіні және номенклатурасы.
7. Қонақ үйде тұру ережелері.
8. Іскерлік және телефонмен сөйлесу әдебінің ережелері мен нормалары.
9. Жергілікті көрікті жерлер мен бос уақытты өткізетін орындарының орналасуы мен номенклатурасы.
10. Қақтығыс жағдайындағы өзін-өзі ұстау тәсілдері мен ережелері.
11. Алғашқы медициналық көмек көрсету ережесі.
12. Психология негіздері.
13. Жанжалды жағдайларда өзін-өзі ұстау ережелері мен тәсілдері және жанжалды жағдайларды шешу жолдары.
14. Еңбекті қорғау және байланыс, өрт және өнеркәсіптік қауіпсіздік ережелері және нормалары.
15. Денсаулықты қорғау, санитария және гигиена негіздері.
16. Антитеррористік қауіпсіздік және қонақтардың қауіпсіздігі ережелері