Машықтар
1. Сату жоспарын орындау бойынша іс-шараларды әзірлеу.
2. Сату жоспарының орындалуын талдау.
3. Сату жоспарын орындау бойынша іс-шараларды әзірлеу.
4. Сату жоспарын орындаудың аралық нәтижелерін талдау және бағалау.
5. Сату жоспарын орындау үшін жұмыс уақытын жоспарлау.
6. Қонақ үй бөлімдері арасындағы жұмыстарды үйлестіруді жүзеге асыру.
7. Бөлімше қызметін жетілдіру бойынша ұсыныстар енгізу.
8. Ақпараттық технологияларды қолдану.
Білімдер
1. Қазақстан Республикасының заңнамасы, нормативті-құқықтық актілер, маркетинг жұмысына қатысты әдістемелік және басқа да материалдар.
2. Жұмыс көлемінде мемлекеттік (мемлекеттік тілге теңестірілген) және екі шет тілін меңгеру
3. Менеджмент және маркетинг негіздері.
4. Уақытты басқару әдістері.
5. Ұйымның бұйрықтары, ережелері, нұсқаулары, нормативтік құжаттамасы.
6. Іскерлік хат алмасу және іскерлік келіссөздер жүргізу ұстанымдары.
7. Ішкі еңбек тәртібі ережелері.
8. Мейрамхана және сату бөлімдерінде құжаттаманы жүргізу және есеп беру тәртібі.
9. Мейрамхана және маркетинг бөлімі қызметкерлерінің лауазымдық нұсқаулықтарын білу.
10. Мейрамхананың көрсететін қызметтері туралы ақпаратты білу.
11. Кеңсе техникасын пайдалану ережелері, компьютерлік сауаттылық.
12. Қонақ үйдің ішкі еңбек тәртібі ережелері. Еңбекті қорғау және байланыс, өрт және өнеркәсіптік қауіпсіздік ережелері және нормалары.
13. Еңбек және өрт қауіпсіздігі техникасы.
14. Денсаулықты қорғау, санитария және гигиена негіздері.
15. Антитеррористік қауіпсіздік және қонақтардың қауіпсіздігі ережелері
Машықтар
1. Компьютермен, кеңсе техникасымен, интернетпен, электронды поштамен, қонақ үйдің автоматтандырылған басқару жүйесімен жұмыс жасау.
2. Тұрақты қонақтардың және қонақ үйдің корпоративтік клиенттерінің деректер базасымен жұмыс, қонақтардың физикалық және психологиялық қажеттіліктерін анықтау.
3. Жаңа клиенттер табу және бұрынғы клиенттер топтарын сақтап қалу мақсатында ауқымды клиенттік жұмыстар жүргізу.
4. Тікелей бәсекелестерін анықтау мақсатында нарыққа маркетингтік зерттеулер жүргізу және бәсекеге қабілеттілікті арттыруға уақтылы шаралар қабылдау.
5. Келіссөздерді нәтижелі жүргізу.
6. Жылдам және дұрыс шешім қабылдау.
7. Корпоративтік банкеттер мен конференцияларға келісім- шарттар жасасу.
Білімдер
1. Қазақстан Республикасының Заңнамасы, нормативтік құқықтық актілері.
2. Мейрамханаға қызмет көрсету талаптары мен стандарттары.
3. Іс жүргізу негіздері, құжаттар айналымы. Сату және орналастыру бөлімдеріндегі құжаттама және есептілік жүргізу тәртібі.
4. Жұмыс көлемінде мемлекеттік (мемлекеттік тілге теңестірілген) және екі шет тілін меңгеру
5. Мейрамхана мәзірі, банкет мәзірі, кофе-брейк және түскі ас нұсқалары.
6. Ұсынылатын қызметтер туралы ақпаратты меңгеру, мейрамхана қызметі мен мейрамхана акциялары туралы ақпаратты меңгеру.
7. Конференцияға қонақтардың саны бойынша отырғызу мүмкіндігі.
8. Қонақ үй қызметтерінің жергілікті нарығында маркетинг негіздерін және баға белгілеу ережелерін білу.
9. Іскерлік және телефонмен сөйлесу әдебінің ережелері және нормалары, іскерлік қатынас және хат алмасу ережелері
10. Кеңсе техникасын пайдалану ережелері, компьютерлік сауаттылық.
11. Еңбек және өрт қауіпсіздігі техникасы.
12. Денсаулықты қорғау, санитария және гигиена негіздері.
13. Антитеррористік қауіпсіздік және қонақтардың қауіпсіздігі ережелері