Кәсіптер
Назад
1. БАСШЫЛАР ЖӘНЕ МЕМЛЕКЕТТІК ҚЫЗМЕТШІЛЕР
14. ТҰРУ, ТАМАҚТАНУ, САУДА ЖӘНЕ КӨРСЕТІЛЕТІН ҚЫЗМЕТТЕРДІҢ БАСҚА САЛАЛАРЫ ЖӨНІНДЕГІ МАМАНДАНДЫРЫЛҒАН БӨЛІМШЕЛЕРДІҢ БАСШЫЛАРЫ (БАСҚАРУШЫЛАРЫ)
141. ТҰРУ ЖӘНЕ ТАМАҚТАНУ ҚЫЗМЕТТЕРІ ЖӨНІНДЕГІ МАМАНДАНДЫРЫЛҒАН БӨЛІМШЕЛЕРДІҢ БАСШЫЛАРЫ (БАСҚАРУШЫЛАРЫ)
1412. Тамақтану, оның ішінде кейтеринг қызметтері жөніндегі мамандандырылған бөлімшелердің басшылары (басқарушылары)
Код: 1412
Тамақтану, оның ішінде кейтеринг қызметтері жөніндегі мамандандырылған бөлімшелердің басшылары (басқарушылары)
Сипаттама
Тамақтану, оның ішінде кейтеринг қызметтері жөніндегі мамандандырылған
бөлімшелердің басшылары (басқарушылары) дәмханалардың, мейрамханалардың және
қоғамдық тамақтану қызметтерін қамтамасыз ететін басқа да ұқсас мекемелердің қызметін
жоспарлайды, ұйымдастырады және басқарады.
Олардың міндеттеріне мыналар кіреді:
− шеф-аспазшымен және аспазшылармен жүргізілген консультациялардың негізінде ас
мәзірін жоспарлау;
− қоғамдық тамақтанумен байланысты арнайы функцияларды жоспарлау және
ұйымдастыру;
− бюджетке сәйкес тамақ өнімдерінің және тауарлардың бағалары бойынша сатып алуды
ұйымдастыру;
− қорлардың және қаржылық операциялардың есебін жүргізу;
− келушілерге арналған орын-жайлардың, ас бөлмелерінің және тамақ өнімдерін сақтау
орындарының санитариялық нормаларға және гигиена қағидаларына сәйкестігін
қамтамасыз ету, олардың жұмыс істеуін және сыртқы түрін сақтау;
− келушілердің тамаққа және қызмет көрсетуге қанағаттануын бағалау үшін олармен
әңгімелесу;
− персоналды таңдау, жұмыс кестелерін құрастыру, даяшыларды және аспазшыларды
оқыту және бақылау;
− орындарды брондау, қонақтарды қарсы алу және тапсырыстарды ресімдеуде көмек
көрсету;
− клиенттермен және өнім берушілермен келіссөздер жүргізу;
− еңбекті қорғау және қауіпсіздік техникасының нормаларының және қағидаларының
сақталуын қамтамасыз ету.
Аталған бастауыш топқа жатқызылған кәсіптердің үлгілері:
Вагон-мейрамхананың директоры (басқарушысы)
Дәмхана директоры
Зал меңгерушісі (мейрамхана, дәмхана және т.б.)
Асхана меңгерушісі
Басқа бастауыш топтарға жатқызылған кейбір тектес кәсіптер:
Шеф-аспазшы - 3434
Аспазшы - 5120
Ескертпелер
Басқа қызметкерлердің жұмысын басқару және бақылау олардың жұмысының маңызды компоненті болып
табылмайтын шағын дәмханалардың, мейрамханалардың және барлардың басшылары олар орындайтын
негізгі міндеттеріне қарай 5120 Аспазшылар, 5130 Бармендер, буфетшілер және даяшылар бастауыш
топтарында ескеріледі.
Обязательные навыки
Кәсіптер
Обязательные навыки
I.56.088
Тамақтандыру кәсіпорнының қызметіне талдау және бағалау жүргізу
N.79.157
Туристік ұйымның қызметін басқару
I.56.059
Тамақтануды ұйымдастыруды, тағамның сапасын бақылауды және тамақ дайындау стандарттарын сақтауды жүзеге асыру
I.56.058
Қонақтарды қарсы алу мен қарсы алуды ұйымдастыруды жүзеге асыру
I.56.090
Мейрамхана залының қонақтарға қызмет көрсетумен байланысты басқа мейрамхана қызметтерімен өзара іс-қимылын жүргізу
I.56.114
Мейрамхана залындағы сатылымдарды басқару
Кәсіптер
1412-0-001
Қоғамдық тамақтандыру ұйымының директоры (меңгерушісі)
1412-0-002
Вагон-мейрамхананың директоры (басқарушысы)
1412-0-003
Жедел тамақтану мекемелеріндегі директор
1412-0-004
Қоғамдық тамақтану департаментінің директоры
1412-0-005
Дәмхана директоры
1412-0-006
Кафетерий, кондитерліктің директоры