Машықтар
                                                            
                                                                                                                                1.	Қойманың қолда бар қуаттар мен жұмыс күшін ескере отырып, тауарлық-материалдық құндылықтарды қабылдау, бөлу, өткізу, беру жөніндегі жұмысын жоспарлау.
2.	Жабдықтың ұтымды жүктелуін және жұмысын қамтамасыз ету.
3.	Жұмыстарды жүргізу, сақтау барысының бұзылу себептерін анықтау, алдын алу және жою.
4.	Қойма жұмысын жедел жоспарлауды жүзеге асыру. 
5.	Келіп түскен тауарлық-материалдық құндылықтарды қабылдауды, олардың саны мен сапасын, қаптаманың, ыдыстың тұтастығын, таңбалаудың болуын тексеруді ұйымдастыру.
6.	Тапсырыстар бойынша тауарлық-материалдық құндылықтарды беруді (босатуды) ұйымдастыру.
7.	Тауарға ілеспе құжаттарды ресімдеу және бақылау процесін ұйымдастыру.
8.	Кіріс-шығыс құжаттарын ресімдеу және тапсыру ережелерінің сақталуын қамтамасыз ету.
9.	Жеткізушілерден келген сапасыз немесе бүлінген өнімге шағымдарды дайындауға қатысу.
10.	Тауарлардың қозғалысы мен қалдықтары туралы есептерді бухгалтерияға уақтылы ұсыну.
11.	Еңбекті қорғау жөніндегі нормаларды, ережелер мен нұсқаулықтарды сақтай отырып, қоймада тарату, тиеу-түсіру жұмыстарын ұйымдастыру.
12.	Айналым ыдыстарын және басқа да тиеу деректемелерін жинауды, сақтауды және жеткізушілерге уақтылы қайтаруды қамтамасыз ету.
13.	Физикалық түгендеу процесіне, оның ішінде есептер, құжаттар жасауға қатысу. 
14.	Қойма операцияларының, белгіленген есептіліктің есебін жүргізуді бақылау.
15.	Жоғары тұрған басшылыққа қойма жұмысын рационализациялау жөнінде ұсыныстар дайындау.
16.	Негізгі кеңсе компьютерлік бағдарламаларын, кеңсе техникасын, байланыс құралдарын пайдаланыңыз.
                                                                                                                            
                                                            Білімдер
                                                                                                                        1.	Қойма жұмысын ұйымдастыру мәселелері бойынша нормативтік және әдістемелік материалдар.
2.	Тауарлық-материалдық құндылықтарды сақтауға арналған стандарттар мен техникалық шарттар.
3.	Тауарлық-материалдық құндылықтардың түрлері, өлшемдері, маркалары, сұрыптылығы және басқа да сапалық сипаттамалары және олардың жоғалу нормалары.
4.	Тиеу-түсіру жұмыстарын ұйымдастыру қағидалары, тәртібі.
5.	Техниканы, жабдықты техникалық пайдалану қағидалары, өндіруші зауыттардың нұсқаулықтары. 
6.	Тауарлық-материалдық құндылықтарды сақтау және сақтау ережелері мен тәртібі, оларды есепке алу жөніндегі нұсқаулықтардың ережелері.
7.	Жеке материалдық жауапкершілік туралы шарттарды жасасу тәртібі және негізгі талаптары.
8.	Компьютерлік және ұйымдастыру техникасын, коммуникация және байланыс құралдарын пайдалану қағидалары.
9.	Экономика негіздері, өндірісті ұйымдастыру, Еңбек және басқару, жұмысты ұтымды ету әдістері.
                                                                                                                    
 
                                                                                                            
                                                            Машықтар
                                                            
                                                                                                                                1.	Тауарлық-материалдық құндылықтардың зақымданудан және ұрлықтан сақталуын, сақтау режимдері мен шарттарының сақталуын қамтамасыз ету.
2.	Тауар-материалдық құндылықтардың қайта сұрыпталуын, бүлінуін болдырмау үшін тауарларды сақтаудың атаулы жүйесінің қатаң сақталуын қамтамасыз ету.
3.	Тауарларды сақтау мекенжайлары (орындары) өзгерген кезде деректер базасына немесе тіркеу жазбаларына заманауи түзетулер енгізуді ұйымдастыру.
4.	Өртке қарсы құралдардың, дабыл жүйелерінің жұмысын бақылау.
5.	Өтімсіздікті анықтауды қамтамасыз ету, жоғары тұрған басшылыққа оларды жеткізушілерге қайтару, сату немесе есептен шығару туралы ұсыныстар дайындау.
                                                                                                                            
                                                            Білімдер
                                                                                                                        1.	Қойма шаруашылығын ұйымдастыру мәселелері бойынша нормативтік және әдістемелік материалдар.
2.	Тауарлық-материалдық құндылықтарды сақтауға арналған стандарттар мен техникалық шарттар.
3.	Тауарлық-материалдық құндылықтардың түрлері, өлшемдері, маркалары, сұрыптылығы және басқа да сапалық сипаттамалары. 
4.	Ережелер мен нұсқаулықтар, еңбекті қорғау нормалары, қауіпсіздік техникасы, өндірістік санитария және өрттен қорғау.