Машықтар
1.Ілеспе құжаттарға сәйкес тауарлардың болуын тексеру.
2.Бөлшек сауда үшін арнайы жабдықты пайдалана отырып, тауарлық өнімге баға белгілерін дайындау және орналастыру.
Білімдер
1.Мерчендайзинг принциптері.
2.Тауар өнімінің номенклатурасы.
3.Бөлшек сауда объектілері үшін еңбекті қорғау ережелері мен нормалары.
4.ҚР Ішкі сауда ережелері.
5.Баға белгілерін рәсімдеу әдістері мен талаптары.
Машықтар
1.Тауар өніміне ілеспе құжаттарды жинау және сақтау.
2.Тауар өнімдерінің кемшіліктері мен ақауларын көзбен анықтаңыз.
3.Тауарлардың нақты болуы немесе тауарлардың сапасы, толықтығы, таңбалануы бойынша ауытқуы сәйкес келмейтіндігі туралы актілер жасау.
Білімдер
1.Орау әдістері мен әдістері.
2.Сәйкестендіру түрлері мен түсінігі.
3.Өнімнің сапасын тексеру әдістері (стандарт бойынша қабылдау, техникалық шарттар бойынша қабылдау, үлгілер бойынша қабылдау және т.б.).
4.Тауарларды таңбалаудың негізгі функциялары.
5.Тауардың қозғалысы туралы бастапқы есепке алу құжаттарының нысандары (түсу, орын ауыстыру, жұмсау)
6.Таңбалаудың әртүрлі түрлерінің мазмұнына қойылатын талаптар бойынша нормативтік актілер.
Машықтар
1.Арнайы жуғыш заттар мен тазалағыш заттарды қолданыңыз.
2.Тауар өнімдерін орау және сақтау үшін орналастыру.
3.Тауар өнімдерін сауда принциптеріне сәйкес витриналарға орналастырыңыз.
Білімдер
1.Көтерме сауда объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар " санитариялық қағидалары және азық-түлік бөлшек саудасы".
2.Сауда объектілерінің түрлері мен талаптары.
3.Ыдысты ашуға арналған құралдардың түрлері.
4.Тауарларды алдын ала буып-түюге арналған таразылар мен құрылғылардың түрлері.