Машықтар
                                                            
                                                                                                                                1.	Тамақтану мекемесінің залдарын қызмет көрсетуге, үстелдерді, орындықтарды орналастыруға, үстелдердің, орындықтардың тұрақтылығын тексеруге, үстелдерді сүртуге дайындау.
2.	Тамақтану залында тазалық стандарттарын сақтау.
3.	Асханалық ыдыстар мен аспаптарды сүрту, жылтырату, аспаптарды дәмдеуіштермен толтыру, үстелге дастархан жаю.
4.	Алдын ала тапсырыс бойынша үстелдерді ыдыс-аяқ, аспаптар және тағамдармен жабдықтау.
5.	Өз жұмыстарын жылдам және дұрыс ұйымдастыра білу.
                                                                                                                            
                                                            Білімдер
                                                                                                                        1.	Тамақтану кәсіпорындарының қызметін реттейтін Қазақстан Республикасының нормативті-құқықтық актілері.
2.	Даяшының қызмет көрсетуге жеке дайындық ережесі
3.	Залды, асханалық киімдерді, ыдыстар мен аспаптарды жұмысқа дайындау ережесі
4.	Тамақтану ұйымдарының қызмет көрсету залында жиһазды орналастыру тәсілдері.
5.	Үстелдерді ыдыс-аяқтармен және аспаптармен алдын ала жабдықтау технологиялары.
6.	Асхана ыдыстарының, аспаптар мен асхана киімдерінің сипаттамасы.
7.	Үстелдерді алдын ала тапсырыс бойынша тағам ассортиментімен жабдықтау ережесі
8.	Алкогольді және алкогольсіз сусындарды беру ережелері мен техникасы, тағамдарды беру тәсілдері.
9.	Ыдысты жинау ережелері мен техникасы.
10.	Тамақтану ұйымдарындағы еңбекті қорғау, өндірістік санитария және өрт қауіпсіздігі талаптарын сақтау.
                                                                                                                    
 
                                                                                                            
                                                            Машықтар
                                                            
                                                                                                                                1.	Тағамдар мен сусындарды даяшының басшылығымен беру.
2.	Тапсырыс үшін төлемді қолма-қол және қолма-қол емес нысанда қабылдау.
3.	Тамақтану тұтынушыларына қызмет көрсету кезінде қолданылатын регламенттерді, стандарттарды және нормативтік-техникалық құжаттаманы қолдану.
4.	Жеке гигиенаны және еңбекті қорғау талаптарын сақтау.
                                                                                                                            
                                                            Білімдер
                                                                                                                        1.	Тамақтану кәсіпорындарының қызметін реттейтін Қазақстан Республикасының нормативті-құқықтық актілері.
2.	Даяшының қызмет көрсетуге жеке дайындық ережесі
3.	Залды, асханалық киімдерді, ыдыстар мен аспаптарды жұмысқа дайындау ережесі
4.	Тамақтану ұйымдарының қызмет көрсету залында жиһазды орналастыру тәсілдері.
5.	Үстелдерді ыдыс-аяқтармен және аспаптармен алдын ала жабдықтау технологиялары.
6.	Асхана ыдыстарының, аспаптар мен асхана киімдерінің сипаттамасы.
7.	Үстелдерді алдын ала тапсырыс бойынша тағам ассортиментімен жабдықтау ережесі
8.	Алкогольді және алкогольсіз сусындарды беру ережелері мен техникасы, тағамдарды беру тәсілдері.
9.	Пайдаланылған ыдысты жинау ережелері мен техникасы.
10.	Тамақтану ұйымдарындағы еңбекті қорғау, өндірістік санитария және өрт қауіпсіздігі талаптарын сақтау.
11.	Тамақтану ұйымдарында тұтынушылармен есеп айырысу үшін пайдаланылатын ережелер, технологиялар және компьютерлік бағдарламалар.