Машықтар
                                                            
                                                                                                                                1. Өндірістік рецептураға сәйкес шикізатты таңдау.
2. Шикізаттың сапасын органолептикалық көрсеткіштер бойынша бағалау: дәмі, иісі, түсі, сыртқы түрі, бөгде қоспалардың болмауы, жарамдылық мерзіміне сәйкестігі.
3. Шикізат пен жартылай фабрикаттар сапасының белгіленген талаптарға сәйкес .стігі, сақтау шарттарының бұзылуы анықталғаны туралы учаске шеберін уақтылы хабардар ету. Сапасыз шикізат пен жартылай фабрикаттарды оқшаулауды қамтамасыз ету (бүліну, жарамдылық мерзімінің аяқталуы, бөгде қосындылардың болуы, дәмі, иісі және т.б.).
                                                                                                                            
                                                            Білімдер
                                                                                                                        1. Наубайхана өндірісінің негізгі және қосымша шикізатының мақсаты, түрлері және сапасына қойылатын талаптар, жарамдылық мерзімі және сақтау шарттары.
2. Шикізат сапасын органолептикалық бағалау әдістері.
                                                                                                                    
 
                                                                                                            
                                                            Машықтар
                                                            
                                                                                                                                1.	Ұнды (сусымалы шикізатты) түрлері, сорттары, партиялары бойынша іріктеп алыңыз.
2.	Шикізат қаптарын беткі ластанудан тазалаңыз.
3.	Сусымалы шикізатты қолмен немесе елеу жабдығының көмегімен електен өткізіңіз.
4.	Шикізатты елеуге арналған технологиялық жабдықтың жұмыс режимдерін пайдалануды және сақтауды қамтамасыз ету.
                                                                                                                            
                                                            Білімдер
                                                                                                                        1.	Негізгі шикізаттың түрлері, ұнның жіктелуі, сапасына, жарамдылық мерзіміне және сақтау шарттарына қойылатын талаптар.
2.	Дайын өнімнің қауіпсіздігіне әсер ететін факторлар, оның сапасына белгіленген талаптарға сәйкес келмейтін негізгі шикізатты пайдалануға байланысты.
3.	Сусымалы шикізатты өндіріске дайындау ережелері.
4.	Елеу жабдығының құрылымы, жұмыс принципі және пайдалану ережелері.
                                                                                                                    
 
                                                                                                            
                                                            Машықтар
                                                            
                                                                                                                                1.	Белгіленген талаптарға сәйкес өндіріске қосымша шикізат дайындауды жүзеге асыру. 
2.	Қажетті Жабдықты, Жабдықты, ыдысты қолданыңыз.
3.	Шикізатты елеуге арналған технологиялық жабдықтың жұмыс режимдерінің сақталуын қамтамасыз ету.
                                                                                                                            
                                                            Білімдер
                                                                                                                        1.	Қосымша шикізаттың түрлері, сапасына, жарамдылық мерзіміне және сақтау шарттарына қойылатын талаптар.
2.	Дайын өнімнің қауіпсіздігіне әсер ететін, оның сапасына белгіленген талаптарға сәйкес келмейтін қосымша шикізатты пайдалануға байланысты факторлар.
3.	Өндіріске қосымша шикізат дайындау ережелері.
4.	Кесу мүкәммалының, электр жылыту аспаптарының және басқа да жабдықтардың құрылысы, жұмыс принципі және пайдалану ережесі.