Машықтар
                                                            
                                                                                                                                1.	Қонақ үй мейрамханасының талаптарымен белгіленген еңбек шарттарын қалыптастыру.
2.	Бас аспаздың өндірістік тапсырмасы бойынша және қажетті өнімдердің әр алуан түрлерін ырғақты шығаруды қамтамасыз ету.
                                                                                                                            
                                                            Білімдер
                                                                                                                        1.	Қазақстан Республикасының тамақтану кәсіпорындарының қызметтерін реттейтін заңнамасы.
2.	Қазақстан Республикасының еңбек заңнамасының негіздері.
3.	Тамақтану кәсіпорындарының қызметін ұйымдастыру негіздері.
4.	Жұмыс орнында аспаздарды оқыту технологиясы.
5.	Қонақ үй мейрамханасындағы шикізат және жартылай фабрикаттар шығыны нормалары.
6.	Тағамдар калькуляциясы, олардың қолданыстағы бағалары.
7.	Қонақ үй мейрамханасының тағамдарын дайындау, безендіру және ұсыну ерекшеліктері.  
8.	Мәзір құрастыру тәртібі.
9.	Механикалық, тоңазытқыш, жылулық құрылғылардың, өлшеу құралдарының заманауи түрлері, олардың жұмыс ұстанымдары, техникалық сипаттамалары және пайдалану шарттары, таралар, қаптамалар, ыдыстар және бұйымдар түрлері.
10.	Ішкі еңбек тәртібі ережелері.
11.	Еңбекті қорғау, қауіпсіздік техникасы, өндірістік санитария және өртке қарсы қорғау ережелері және нормалары.
12.	Қоғамдық тамақтану экономикасы.
                                                                                                                    
 
                                                                                                            
                                                            Машықтар
                                                            
                                                                                                                                1.	Тағам дайындаудың озық технологияларын енгізу.
2.	Аспаздардың шеберлік деңгейін арттыру.
3.	Шығарылатын өнімнің сапасын арттыру.
4.	Қажетті өндірістік тағам өнімдері, жартылай фабрикаттар және шикізаттарға өтініштер құрастыру,  оларды қоймадан уақтылы алуды қамтамасыз ету.
5.	Дайын тағамның брокеражын жүргізу.
6.	Қонақ үй мейрамханасының асханасында құрылғыларды дұрыс пайдалануды бақылау.
7.	Өз білімін тұрақты жақсарту, біліктілігі деңгейін арттыру.
                                                                                                                            
                                                            Білімдер
                                                                                                                        1.	Тағамдар рецептуралары және бұйымдар жинақтары.
2.	Қазақстан Республикасының тамақтану кәсіпорындарының қызметтерін реттейтін заңнамасы.
3.	Қазақстан Республикасының еңбек заңнамасының негіздері.
4.	Тамақтану кәсіпорындарының қызметін ұйымдастыру негіздері.
5.	Жұмыс орнында аспаздарды оқыту технологиясы.
6.	Қонақ үй мейрамханасындағы шикізат және жартылай фабрикаттар шығыны нормалары.
7.	Тағамдар калькуляциясы, олардың қолданыстағы бағалары.
8.	Қонақ үй мейрамханасының тағамдарын дайындау, безендіру және ұсыну ерекшеліктері.  
9.	Мәзір құрастыру тәртібі.
10.	Механикалық, тоңазытқыш, жылулық құрылғылардың, өлшеу құралдарының заманауи түрлері, олардың жұмыс ұстанымдары, техникалық сипаттамалары және пайдалану шарттары, таралар, қаптамалар, ыдыстар және бұйымдар түрлері.
11.	Ішкі еңбек тәртібі ережелері
12.	Еңбекті қорғау, қауіпсіздік техникасы, өндірістік санитария және өртке қарсы қорғау ережелері және нормалары.
13.	Қоғамдық тамақтану экономикасы.
14.	Қонақ үй мейрамханасының әр алуан түрлі тағамдары мен сусындарын дайындаудың заманауи технологиялары
15.	Тағам өнімдерінің қауіпсіздігіне қойылатын талаптар, оларды сақтау шарттары.