Машықтар
                                                            
                                                                                                                                1.Бау-бақша дақылдарына сұраныс нарығын зерттеу
2. Өсіру үшін бау-бақша дақылдарының түрлері мен мөлшерін анықтаңыз
3. Жеміс өнімдеріне сұранысты зерттеу
4. Егінді ілгерілету стратегиясын әзірлеу және іске асыру
5.Егінді өткізу бойынша басқа заңды тұлғалармен өзара іс-қимылды ұйымдастыру
6.Өнімді болжау мен өткізудің негізгі әдістерін және сұранысты зерттеу принциптерін меңгеру
7. Жұмыс процесін жоспарлау және үйлестіру
8. Өзгеретін нарық жағдайына жауап беру
9. Бау-бақшаға прогрессивті технологияларды, жеміс дақылдарының жаңа сорттарын, жоғары агротехниканы енгізу
                                                                                                                            
                                                            Білімдер
                                                                                                                        1. Бау-бақша, жеміс питомниктерін ұйымдастыру мәселелері бойынша нормативтік, нұсқаулық және әдістемелік материалдар
2.Жеміс және жидек дақылдарын өсіру технологиясы
3.Агротехника, фитопатология 4.бау-бақша өнімдерін жинау және сақтау технологиясы
5.Ғылым жетістіктері және бау-бақша саласындағы озық тәжірибелер
6.Экономика, еңбекті ұйымдастыру және басқару негіздері
7.Жер және еңбек заңнамасының негіздері
8.Қоршаған ортаны қорғау жөніндегі заңнаманың негіздері
9.Еңбекті қорғау және өрт қауіпсіздігі ережелері мен нормалары
10. Болжау , өнімді өткізу әдістері
11. Маркетинг саласындағы негізгі принциптер, стандарттар және әдістер
                                                                                                                    
 
                                                                                                            
                                                            Машықтар
                                                            
                                                                                                                                1.Тауарды сату туралы ақпаратты талдау, зерттеу, жинау және синтездеу
2. Әлеуетті клиенттерді анықтау
3. Нақты сатып алушылармен өзара әрекеттесу
4. Өнімді және қорларды сату, сатып алу, тасымалдау туралы шарттар жасасу
5. Сыртқы ортаның мүмкіндіктері мен қауіптерін анықтау
6. Бағаларды бақылауды жүзеге асыру
7. Жарнамалық материалдарды әзірлеу
                                                                                                                            
                                                            Білімдер
                                                                                                                        1.Бау-бақша, жеміс питомниктерін ұйымдастыру мәселелері бойынша нормативтік, нұсқаулық және әдістемелік материалдар
2.Жеміс және жидек дақылдарын өсіру технологиясы
3.Агротехника, фитопатология 4.бау-бақша өнімдерін жинау және сақтау технологиясы
5.Ғылым жетістіктері және бау-бақша саласындағы озық тәжірибелер
6.Экономика, еңбекті ұйымдастыру және басқару негіздері
7.Жер және еңбек заңнамасының негіздері
8.Қоршаған ортаны қорғау жөніндегі заңнаманың негіздері
9.Еңбекті қорғау және өрт қауіпсіздігі ережелері мен нормалары
10. Болжау , өнімді өткізу әдістері
11. Маркетинг саласындағы негізгі принциптер, стандарттар және әдістер
                                                                                                                    
 
                                                                                                            
                                                            Машықтар
                                                            
                                                                                                                                1.Жұмысты жоспарлау және тарату
2. Технологиялық ауыл шаруашылығы операцияларын, техникалық қызмет көрсетуді орындау кезінде жұмысшыларды бақылау
3.Санитарлық-гигиеналық талаптардың сақталуын қадағалау
4.Қызметкерлерді қажетті құрал-жабдықтармен, бау-бақша дақылдарының аурулары мен зиянкестерімен күресу құралдарымен, жемістер мен жидектерді орауға арналған ыдыстармен қамтамасыз етуді ұйымдастыру.
5. Жұмысшылар мен мердігерлерді жалдау және жұмыстан шығару
6.Есептік және есептік құжаттаманы жүргізу
7.Бағбандардың жұмысына талдау жасаңыз
8.Кемшіліктерді анықтаңыз және оларды жою үшін шаралар қолданыңыз
9.Қоршаған ортаны қорғау жөніндегі заңнаманың, еңбекті қорғау және өрт қауіпсіздігі жөніндегі нормалар мен қағидалардың сақталуын бақылау
                                                                                                                            
                                                            Білімдер
                                                                                                                        1.Бау-бақша, жеміс питомниктерін ұйымдастыру мәселелері бойынша нормативтік, нұсқаулық және әдістемелік материалдар
2.Жеміс және жидек дақылдарын өсіру технологиясы
3.Агротехника, фитопатология
4.Бау-бақша өнімдерін жинау және сақтау технологиясы
5. Ғылым жетістіктері және бау-бақша саласындағы озық тәжірибелер
6.Экономика, еңбекті ұйымдастыру және басқару негіздері
7.Жер және еңбек заңнамасының негіздері
8.Қоршаған ортаны қорғау жөніндегі заңнаманың негіздері
9. Еңбекті қорғау және өрт қауіпсіздігі ережелері мен нормалары