Кәсіптер
Назад
7. ӨНЕРКӘСІП, ҚҰРЫЛЫС, КӨЛІК ЖӘНЕ БАСҚА ТЕКТЕС ҚЫЗМЕТТЕРДІҢ ЖҰМЫСШЫЛАРЫ
75. АУЫЛ, ОРМАН ЖӘНЕ БАЛЫҚ ШАРУАШЫЛЫҒЫ ШИКІЗАТТАРЫН ҚАЙТА ӨҢДЕУ ЖӘНЕ ОЛАРДАН ӨНІМ ШЫҒАРУ ЖӨНІНДЕГІ ЖҰМЫСШЫЛАР ЖӘНЕ ТЕКТЕС ҚЫЗМЕТТЕРДІҢ ЖҰМЫСШЫЛАРЫ
751. ТАМАҚ ӨНІМДЕРІ ӨНДІРІСІНДЕГІ ЖҰМЫСШЫЛАР
7511. Ет және балық тамақ өнімдерін дайындаушылар
Код: 7511
Ет және балық тамақ өнімдерін дайындаушылар
Сипаттама
Ет және балық тамақ өнімдерін дайындаушылар сояды, ет пен балықты тазалайды,
турайды және мүшелейді, сүйектерін бөліп алып, тиісті тағам өнімдерін дайындайды
немесе қақтау, кептіру, тұздау немесе ыстау арқылы етті, балықты және басқа өнімдерді
консервілейді,
Олардың міндеттеріне мыналар кіреді:
− ірі және ұсақ мүйізді малды, шоқшаларды, құстар мен қояндарды сою;
− тұтас етті жаңалау және кесу;
− сүйектерін бөліп алу, сату және одан әрі пайдалану үшін ет пен балықты кесу және
мүшелеу;
− шабу, араластыру және қалыптауға арналған машиналарды пайдалана отырып
ингредиенттерді дайындау және шұжықтарды және ұқсас өнімдерді жасау;
− мұздату, тұздау, маринадтау арқылы етті, балықты және басқа өнімдерді молынан
дайындау;
− етті, балықты және басқа тамақ өнімдерін қақтау үшін қақтау камераларын немесе
пештерін басқару;
− сату үшін етті, балықты немесе басқа ілеспе өнімдерді қайнату немесе басқа
тәсілдермен дайындау;
− өнімді қаптауды, өлшеу мен маркалауды қоса алғанад, тұтынушыларға етті немесе
балықты сату, сонымен қатар төлемін алу.
Аталған бастауыш топқа жатқызылған кәсіптердің үлгілері:
Мал союшы
Етті жартылай фабрикаттарды жасаушы
Тұтас етті өңдеуші
Балықты өңдеуші
Ет өнімдерін өлшеп ораушы (расфасовщик)
Тартылған етті жасаушы (составитель)
Басқа бастауыш топтарға жатқызылған кейбір тектес кәсіптер:
Тартылған етті құрастырушы оператор – 8161
Балықты өңдеуші оператор– 8161
Базардағы сатушы – 9520
Обязательные навыки
Кәсіптер
Обязательные навыки
C.10.172
Жартылай фабрикаттарды дайындау бойынша жұмыстар жүргізу
I.56.001
Негізгі аспаздық тәсілдерді меңгеру және заманауи қоғамдық тамақтану орындарының жұмысын түсіну
C.10.159
Шұжық өнімдерін өңдеу
C.10.119
Тұтас мал етін кесу процесін жүзеге асыру
C.10.200
Шұжық өнімдері мен фрикаделькалар үшін фарш дайындау
C.10.164
Құс етін қайта өңдеуді жүргізу
Кәсіптер
7511-1-001
Мал союшы
7511-1-002
Қасапшы
7511-1-003
Терілерді тұздаушы
7511-2-001
Беконшы
7511-2-002
Сауытшы-ет және балық жатылай фабрикат өнімдерін сұраптаушы
7511-2-003
Шикізаттар мен жартылай фабрикаттарды қақтаушы