Машықтар
                                                            
                                                                                                                                1. Топырақ пен өсімдік материалының сынамаларын алу әдістемесін қолданыңыз.
2. Топырақтың, топырақ қоспалары мен субстраттардың механикалық, физикалық және химиялық қасиеттерін зертханалық талдау деректерін пайдаланыңыз.
3. Тұқым мен отырғызу материалының сорттық және себу қасиеттерін анықтаңыз.
4. Көкөніс өсімдіктерінің тұқымын жинау және кептіру техникасын қолданыңыз.
5. Тұқымдарды бастыру және тазарту әдістерін қолданыңыз.
6. Тұқым мен отырғызу материалын физикалық дезинфекциялау әдістерін қолданыңыз.
7. Дезинфекциялау құралдарын қолданыңыз.
8. Мамандандырылған анықтамалықтар мен мәліметтер базасын пайдаланыңыз.
9. Жеке қорғаныс құралдарын қолданыңыз.
                                                                                                                            
                                                            Білімдер
                                                                                                                        1. Көкөніс дақылдарын өсіруге жарамды топырақ пен субстраттардың түрлері, құрамы мен қасиеттері, оларды жақсарту жолдары.
2. Көкөніс өсімдіктерінің түрлері.
3. Тұқымның біртектілігіне, өнгіштігіне, түрлік тазалығына және көкөніс дақылдарының тұқымдары мен отырғызу материалының фитосанитариялық жай-күйіне қойылатын талаптар.
4. Тұқым мен отырғызу материалын себуге және отырғызуға дайындау технологиялары.
5. Сапалы отырғызу материалының көрнекі белгілері.
6. Ластаушы микрофлораның құрамы.
7. Көкөніс тұқымдарының пісу белгілері.
8. Ауыл шаруашылығы жұмыстарын жүргізу кезінде еңбекті қорғау қағидалары.
                                                                                                                    
 
                                                                                                            
                                                            Машықтар
                                                            
                                                                                                                                1.Көкөніс дақылдарын егу және отырғызу, көшет отырғызу мерзімдерін жоспарлау үшін осы метеорологиялық қызметтерді пайдаланыңыз.
2. Қорғалған топырақтағы ауа температурасы мен жарықтандыруды реттеңіз.
3. Пиязшық өсімдіктерін мәжбүрлеу техникасын қолданыңыз.
4. Тыңайтқыштарды тұтыну нормаларын және белсенді зат пен физикалық массадағы өсімдіктердің өсуін реттегіштерді есептеңіз.
5. Суару, тамақтандыру, жарықтандыру, газдандыру, температура мен салыстырмалы ылғалдылықты сақтау үшін механикаландырылған қондырғыларды қолданыңыз.
6. Жылыжай дақылдарын көмірқышқыл газымен тамақтандыру нормаларын есептеңіз.
7. Өсімдіктерді қалыптастыру үшін қол құралдарын пайдаланыңыз.
8. Көкөніс дақылдарының экономикалық пісуін анықтаңыз.
9.Мамандандырылған анықтамалықтар мен мәліметтер базасын пайдаланыңыз.
10. Жеке қорғаныс құралдарын қолданыңыз.
                                                                                                                            
                                                            Білімдер
                                                                                                                        1. Қатаюға арналған көкөніс дақылдарының өну жасы.
2. Жабын және мульчирование материалдарының ассортименті мен тұтыну нормалары.
3. Өсімдіктерді ұрықтандыру және азықтандыру технологиялары.
4. Қорғалған топырақта өсімдіктерді жарықтандырудың ұзақтығы мен қарқындылығы.
5. Вегетациялық кезеңнің әртүрлі кезеңдеріндегі көкөніс дақылдарының биологиялық ерекшеліктері.
6. Тыңайтқыштар енгізуге арналған ауыл шаруашылығы машиналарының түрлері.
7. Көкөніс дақылдарының экономикалық пісу белгілері.
8. Іске асыруға арналған көкөністердің сапасына қойылатын талаптар.
9. Сақтау кезінде көкөністердің фракциялық партияларының мөлшері.
10. Ауыл шаруашылығы жұмыстарын жүргізу кезінде еңбекті қорғау қағидалары.
                                                                                                                    
 
                                                                                                            
                                                            Машықтар
                                                            
                                                                                                                                1. Күн радиациясының параметрлерін, температураны, топырақ пен ауаның су режимдерін талдаңыз.
2. Аурулардың, зиянкестердің, арамшөптердің таралуы мен даму дәрежесін талдау.
3. Мамандандырылған анықтамалықтар мен мәліметтер базасын пайдаланыңыз.
4. Жеке қорғаныс құралдарын қолданыңыз.
                                                                                                                            
                                                            Білімдер
                                                                                                                        1. Тыңайтқыш ерітінділерін, өсу реттегіштерін, тамшылатып суару үшін өсімдіктерді қорғау құралдарын дайындау технологиялары.
2. Өсімдіктерді қолайсыз және қауіпті метеорологиялық құбылыстардан қорғау тәсілдері.
3. Аурулардың, зиянкестер мен арамшөптердің алдын алу және бақылау шаралары.
4. Көкөніс дақылдарының зиянкестермен зақымдануының сыртқы белгілері, аурулардың зақымдануы.
5. Арамшөптер биологиясының морфологиялық белгілері мен ерекшеліктері.
6. Тұқым мен отырғызу материалын маринадтау технологиясы.
7. Энтомофагтар мен микроорганизмдерді тиімді пайдалану шарттарына қойылатын талаптар.
8. Мақсаттар, пайдалану мерзімдері және әрекет ету ұзақтығы. кеміргіштерге қарсы феромонды тұзақтар мен жемдер.
9. Зиянды, өрт және жарылыс қауіпті химиялық заттармен жұмыс істеу кезіндегі қауіпсіздік ережелері.
10. Жеке қорғаныс құралдарын пайдалану сипаттамалары мен ережелері.
11. Ауыл шаруашылығы жұмыстарын жүргізу кезінде еңбекті қорғау қағидалары.