Кәсіптік стандарт
Кәсіптік стандарттың паспорты
Стандарттың атауы
Сиыр етін өндіру
Кәсіптік стандарттың коды
A01420024
Краткое описание профессионального стандарта
Сиыр еті – етті мал шаруашылығы саласының негізгі өнім түрі, ал жанама-сүтті мал шаруашылығы саласы үшін. Бұл стандартта етті мал шаруашылығы саласының кәсіпорындарына - фермерлік қожалықтарға, асыл тұқымды репродукторларға, ірі қара малды өсіруді, өсіруді, күтіп-бағуды, бордақылауды жүзеге асыратын бордақылау алаңдарына жататын, шалғайдағы мал шаруашылығының әдістерін де, Кейіннен союға арналған малды бордақылау кезінде ұстаудың қарқынды технологияларын да пайдалана отырып, кәсіптер ғана сипатталады.
Жем өндіру, техника мен жабдықты басқару, мал сою және ет өңдеу сияқты байланысты стандарттар басқа стандарттарда сипатталған.
Сала:
- 01 Өсімдік және мал шаруашылығы, аңшылық және осы салаларда қызметтер ұсыну
- 01.4 Мал шаруашылығы
- 01.42 Басқа да ірі қара малды және енекелерді көбейту
- 01.42.0 Басқа да ірі қара малды және енекелерді көбейту
- 75 Ветеринарлық қызмет
- 75.0 Ветеринарлық қызмет
- 75.00 Ветеринарлық қызмет
- 75.00.0 Ветеринарлық қызмет
Кәсіп карточкалары
7 СБШ-нің деңгейі
Басқарушы (коммерциялық қызмет)
6 СБШ-нің деңгейі
Бас инженер (ауыл шаруашылығында)
5 СБШ-нің деңгейі
Бөлімше меңгерушісі (ауыл шаруашылығында)
5 СБШ-нің деңгейі
Ветеринариялық техник
4 СБШ-нің деңгейі
Учаске бастығы (ауыл шаруашылығында)
4 СБШ-нің деңгейі
Ветеринариялық техник
2 СБШ-нің деңгейі
Бақташы
Әзірлеуші
"Агроөнеркәсіптік қауымдастықтар кешені" консорциумы
Орындаушы
Бактибаев М.Б.
+7 (777) 777 57 89
maksut.baktibayev@gmail.com
Орындаушы
Туенбаева Г.
+7 (701) 500 79 45
g.tuyenbayeva@meatunion.kz
Сарапшылар
Сарапшы
"Жаке ШҚ" ұйымы
Сыздыков А.
+7 (701) 998 80 00
aidajantg@mail.ru
Нұсқа нөмірі және шығарылған жылы:
Нұсқа 2, 2022 г.