Машықтар
1. Аквамәдениет объектілерін өндірушілерді дайындау және ұстау процесін басқару.
2. Өндірушілерден жетілген жыныстық өнімдерді алу бойынша жұмысты үйлестіру.
3. Технология мен әдістемеге сәйкес балық өндірушілерден ұрықтандырылған уылдырық алу бойынша жұмысты үйлестіру.
4. Уылдырықты желімдеу және инкубациялау жұмыстарын үйлестіру.
5. Балық өндірушілерді тасымалдау, трансплантациялау, сұрыптау процесін басқарыңыз.
6. Балық өсіру және көмекші персоналды басқару.
Білімдер
1. Әр түрлі өсіру объектілерінің биологиялық ерекшеліктері.
2. Жыныстық өнімдерді жасанды түрде алу және уылдырықты инкубациялау биотехникасының негіздері.
3. Генетика және балық өсіру негіздері.
4. Жыныс жасушаларының қасиеттері, сапалы уылдырық пен сперматозоидтардың сипаттамалары.
5. Бекіре, лосось, тұқы балықтарының және басқа да аквамәдениет объектілерінің уылдырығын инкубациялау ерекшеліктері.
Машықтар
1. Личинкаларды өсіру, личинкаларды өсіру және кәмелетке толмағандарды өсіру бойынша жұмысты үйлестіру.
2. Өсімін молайту жұмыстарын және жалпы балық өсіру операцияларын жүргізу кезінде балық өсіруші және қосалқы персоналды басқару.
Білімдер
1. Еңбекті қорғау, өрт және қауіпсіздік техникасы қағидалары.
2. Онтогенездің әртүрлі кезеңдеріндегі әртүрлі өсіру объектілерінің биологиялық ерекшеліктері.
3. Личинкаларға төтеп беру, личинкаларды өсіру, аквамәдениет объектілерінің кәмелетке толмағандарын өсіру ерекшеліктері.
Машықтар
1. Тауарлық балық пен омыртқасыз су жануарларын өсіру бойынша жұмысты үйлестіру.
2. Аквамәдениет объектілерін олардың биологиясының ерекшеліктерін ескере отырып тамақтандыру процесін басқару.
3. Балық өсіру кәсіпорнында қарапайым жемшөп өндірісінің жұмысын үйлестіру.
4. Тауарлық балықтың даму сатысы мен ілінуін ескере отырып, тірі жемшөп өсіру бойынша жұмысты үйлестіру.
5. Балық өсіру аймақтары мен аймақтың табиғи-климаттық жағдайларын ескере отырып, тасымалдау процесін басқару, әр түрлі жастағы аквамәдениет объектілерін (балықтарды) қайта отырғызу, сұрыптау.
Білімдер
1. Еңбекті қорғау, өрт және қауіпсіздік техникасы қағидалары.
2. Коммерциялық балықтың және әртүрлі өсіру объектілерінің биологиялық ерекшеліктері.
3. Аквамәдениет объектілерін олардың өсуіне қарай тамақтандыру ерекшеліктері (даму сатысы).
4. Әр түрлі жемшөп түрлерінің негізгі сипаттамалары және олардың қасиеттері, оларды дайындау, қолдану әдістері, сақтау және тасымалдау шарттары.